Ebe na ụlọ oriri na ọṅụṅụ akwadoro na Warsaw, Poland

Republic of Poland dị n'etiti Europe, mba ndị Poland sitere na njikọ aka Poland, Visva, Silesia, East Pomerania, Mazova na ebo ndị ọzọ. Na September 1,1939, ndị Nazi Germany wakporo Poland, Agha Ụwa nke Abụọ malitekwara, na-eguzobe Republic of Poland mgbe agha ahụ gasịrị. Poland bụ obodo mepere emepe nke ọma, obodo dị mkpa na-arụ ọrụ ugbo na ụlọ ọrụ mmepụta ihe na obodo kachasị ọnụ na etiti na Eastern Europe. Poland bụ onye otu World Trade Organisation, Organisation for Economic Cooperation and Development, North Atlantic Treaty Organisation na European Union. Warsaw bụ isi obodo nke obodo Poland. Nke a bụ ọmarịcha njem nlegharị anya na ụlọ oriri na ọṅụṅụ na obodo Warsaw.

Ebe ndị njem nletana Warsaw

1. The Warsaw History Museum 

Tinye: ul. Mordechaja Anielewicza 6

Ewubere Warsaw History Museum na 1936, na ihe nkiri ojii na nke ọcha nke nkeji iri na ise na-abanye na ụlọ ngosi nka. Ọ na-edekọ ọganihu nke Warsaw, ihe owuwu ụlọ, omenala, na ịma mma nke mbụ a maara dị ka Paris, yana mbibi nke Warsaw na agha na mwughachi nke obodo ahụ.

1
2

2.Łazienki Krolewskie w Warszawie  (Park Wadzinkie)

Tinye: Agrykola 1

The Royal Łazienki bụ King Stanisław August si n'oge okpomọkụ obibi, nke a classicist ije na-nkwekọrịta n'otu n'otu na ya eke gburugburu na-egosipụta fabulous ubi. N'ihi na e nwere ihe oyiyi nke Chopin n'ogige, Chinese na-akpọ "Chopin Park".

3
4

2.Castle Square (Plac Zamkowy)

Tinye: Junction ul. Miodowa na Krakowskie Przedmieście,01-195

Warsaw Castle Square bụ square dị na Warsaw isi obodo Poland, otu n'ime saịtị kachasị mma. Ọ dị n'ihu Royal Castle ma bụrụ ọnụ ụzọ si ogbe ndịda Warsaw ọgbara ọhụrụ ruo Old Town. Square Castle na-akpọkọta ndị ọbịa na ndị bi na mpaghara ka ha kirie ihe ngosi okporo ụzọ, ngagharị iwe na ihe nkiri. Ebibiri ụlọ ndị dị na square ahụ na Agha Ụwa nke Abụọ, na mgbe agha ahụ gasịrị, e weghachitere ụlọ ndị bụ isi: nnukwu ụlọ eze, ogidi Sigismund dị n'etiti square ahụ, ụlọ ndị mara mma na mgbidi ochie bụ ebe onye ọ bụla ọbịa ga-enwerịrị. pịa na Warsaw.

5
6

4.Ụlọ Ọrụ Sayensị Copernicus

Tinye: Wybrzeze Kosciuszkowskie 20

Ọ dị na Osimiri Warsaw Visa, isi obodo Poland. Ewubere ya na Nọvemba 2010 ma bụrụ ebe sayensị kachasị na Poland. Akpọrọ aha ndị na-enyocha mbara igwe na ndị na-agụ akwụkwọ Polish a ma ama na nicolabepnicus, ọhụụ sayensị etiti na-eme ka ọha na eze nwee ike ịmepụta ụwa enyi na onwe ya na okike site na mmepe na sayensị etinyere. Ọ na-eduzi ọha na eze ka ha na-eme ụkpụrụ sayensị, iguzosi ike n'ezi ihe, imeghe, imekọ ihe ọnụ na ilekọta gburugburu ebe obibi, ma na-agba ndị mmadụ ume ịghọta ụwa site na omume ma mee ihe dị mkpa.

7
8

5.Obí Sayensị Cultural na Warsaw

Tinye:Plac Defilad 1

Dị n'etiti etiti Sayensị Cultural Palace bụ otu n'ime akara ama ama na Warsaw. Obí ahụ dị elu, nke e wuru na 1950, bụ onyinye Stalin nyere ndị Poland. N'ịdị elu mita 234 (ụkwụ 767), ọ bụ ụlọ kachasị ogologo na Poland. Na 2007, Warsaw Cultural Palace of Science etinyere na ndepụta nke ihe nketa akụkọ ihe mere eme Polish.

9
10

Sushi 5 kacha eluRndị njem nleta na Warsaw

1.Sushi Kado

Kpọọ:+48 730 740 758

Tinye: Ulica Marcina Kasprzaka 31,Warsaw 01-234 Poland

Nnukwu ụlọ oriri na ọṅụṅụ sushi dị na Warsaw, nwere ezigbo ebe iri nri na ọrụ iri nri zuru oke, na-enye sushi, nri nri Japanese, dabara maka ndị anaghị eri anụ.

11
12

2.OTO!SUSHI

Gwa:+48 22 828 00 88

Tinye:ul. Nowy Swiat 46 Zalecany dojazd od ul.Gatczynskiego,

Ụlọ oriri na ọṅụṅụ sushi dị ọnụ ala nwere nri abalị na nri na-enweghị gluten na ikuku dị mma na ezigbo ọrụ. Sushi, ihe ọṅụṅụ dị iche iche, kwesịrị ịnụ ụtọ ya.

13
14

3. Art Sushi

Kpọọ:+48 694 897 503

Tinye:Nowogrodzka 56 dị nso na nkwari akụ Marriott

Sushi dị ọhụrụ ma na-atọ ụtọ, yana ndị ọrụ ọrụ ọkachamara siri ike, ọnọdụ mpaghara dị elu na ikuku ntụrụndụ.

7
16

4.Wabu Sushi & Japanese Tapas

Kpọọ:+48 668 925 959

Tinye:ul. Ebe Europejski 2 Warsaw Spire

Sushi àgwà na atọ magburu onwe ya, ọmarịcha ọdịdị, siri Japanese nri ụlọ oriri na ọṅụṅụ.

17
8

Ụlọ oriri na ọṅụṅụ 5.Maestro Sushi & Ramen

Kpọọ:+48 798 482 828

Tinye:Józefa Sowińskiego 25 Ụlọ ahịa U2

Nke a bụ ụlọ oriri na ọṅụṅụ sushi na Warsaw, ihe ndị Japan ha na-emepụta bụ ndị a maara nke ọma, ọ bụghị naanị nke ahụ, kamakwa nri mmiri na ramen, ị nwere ike iri nri ehihie ma ọ bụ nri abalị ebe a, ọrụ tebụl dị ezigbo mma.

9
20

Oge nzipu: Jul-31-2024